27 Mayıs 2015 Çarşamba

O DAHA KÜÇÜK BİR ÇOCUK ...




Elazığ'ın Karakoçan ilçesi'ne bağlı bir köyde yaşayan S.A. ya 8 yaşından itibaren köyde yaşayan ve yaşları 14 ile 70 arasında değişen 20 erkek yedi yıl boyunca yüzlerce kez tecavüz etmiş. 

Çocuk daha 8 yaşında. Daha bebe yani. Tecavüz edenler de aynı köyde yaşayan ve doğduğundan beri onu tanıyan, amca, dayı, abi dediği, namazında abdestinde insanlar. Biri 70 yaşında. Köye cami yaptırmış saygın biri (!) Tabi ki, namazla abdestle böyle bir adiliği bir arada anmak, ibadete saygıda kusur etmek falan değil asla niyetim. 

Ama bir köyde yaşayan kaç nüfus vardır, kaçı erkektir ki zaten. Yani neredeyse tüm köyün erkekleri, henüz erkekliğe yeni adım atmışları da dahil olmak üzere, bu çocuğa tecavüz ederken ve hepiniz bu durumdan haberdarken, nasıl bir vicdana, ahlaka, kişiliğe sahipsiniz ki, hiçbiriniz isyan etmediniz bu duruma? Nasıl bir baba ve annesiniz ki sustunuz? Kendi kızlarınızı da mı düşünmediniz..? Nasıl çıktınız Allah'ın huzuruna..? Allah'ın evinde yanyana durup aynı bebeyi kirleten pis bedenlerinizle nasıl el açabildiniz Allah'a..? Kendine erkek diyen utanmaz, ahlaksız, yüz karaları...

Kızcağız durumu abisine anlatıyor. Peki abisi kardeşini korumak için birşey yapıyor mu..? Hayır, O da tecavüz ediyor. Durumu duyan her erkek,"onunla olmuşsun, benimle de olacaksın." diye tehdit ederek tecavüz ediyor. Annesine söylüyor, anne de kızını suçluyor.

 Değişmez kural yani. Eğer kadınsan, namusunu koruyacaksın.  Başaramazsan kayıtsız şartsız suçlusun. Hatta seninle birlikte olan erkekleri tahrik edip, onları günaha sevk ettiğin için kat be kat suçlusun. Aslında taşlanmalısın ama neyse yırttın şimdilik.(!) Ağır aksak da olsa henüz hukuk kuralları geçerli bu ülkede. 

Ama küçüğüm! fazla umutlanma. Göreceksin ki, ne yazık ki, yazgın değişmeyecek. Alnına kara leke sürüldü bir kere. O saygın amca ve erkekliğe yeni adımını atmış masum erkekçikler (!) üç-beş gün yatar çıkarlar. Senin adresinse yazılıdır hafızalarında... 

 Bu zavallı çocuğun kaderini değiştirmekse büyük oranda medyanın elinde. Suçlular cezasını bulduktan sonra da, konu gündemden düşmemeli ve yetkililerin dikkati çekilerek kızcağız koruma (gerçekten) altına alınmalıdır. Ve yalnızca bu olayda değil benzer diğer olaylarda da...


nurten y tartaç



9 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

öyle abi amca dayıların Rabbim cezasını versin ahlaksızlar sapıklar köyü başka ne olsun ondan sonra da bu O..... deyip horlarlar dün okumuştum bu haberi aklıma geldikçe sinirleniyorum. minicik bir yürek neler yaşadı büyüdü belki de hayatı bundan ibaret sandı:(((((((((((((((((((

Hüseyin Güzel dedi ki...

Karakoçan olayı insanı "şok" eden bir olay. İbadetini yapan bir insanın bu şekilde küçük kız çocuğuna tecavüz etmesi, cinsel istismarda bulunması geldiğimiz noktada ibret vericidir. Bunu yapanların nasıl bir ruh yapısı içinde bulunduklarını anlamak kolay değildir.İnsan düşünüyor da. Bunlar yapanlar psikolojik birer vaka mıdır? Yoksa cinsel açlık mıdır yapmalarına neden olan? Nedir bu? Bu tür olayları duyunca insan insanlığından utanıyor.
İzmirliye "açık giyiniyor" diyen zihniyet bu konuda neden suskun? Küçük yaşta kız çocuklarını dedesi yaşında adamlarla evlendirenlere ne demeli? Berdel olayı nasıl bir feodal kalıntıdır? Bu yapılanlar dinimize ve ahlak anlayışımıza tamamen zıttır. O halde bizim eksiklerimiz var. Eğitim eksikliğimiz başta geliyor misal. Bunu yapanların çoluk çocuğu, anası bacısı yok mudur? Bunlar insanların yüzüne nasıl bakıyor utanmadan? İzmirliye laf edenlerin önce bunlara dur demesi gerek miyor mu?

Fidan Dinç dedi ki...

Beynim, kalbim çok yoruldu. Ne yazabiliyorum ne konuşabiliyorum çünkü kimsenin bir şey anlamaya bir şey düzeltmeye niyeti yok. İşitmeyen kulaklara eğilip eğilip fısıldamak gibi. Öfkem katlanıyor sadece. İki yüzlülükte üstümüze yok. Namazında niyazında dini bütün insanlar, geleneklerine göreneklerine bağlı mutaassıp insanlar... Maşallah...

Makbule Abalı dedi ki...

20 kişi de olsa bir suç işlendikten sonra oluşan suç ortaklığı alışılmış biçimde günlerce,aylarca,hatta yıllarca devam edebiliyor. Ve ne yazık herkes 3 maymun hikayesini oynuyor; Görmedim- duymadım- söylemedim...
Vicdanlar bastırılmış, yürekler susturulmuş, utanç duygusu yok olmuş, insanlık ölmüş.
Dinlerken, okurken izlerken bizler kahroluyoruz, utanıyoruz. Ya onlar...?

Sittirella dedi ki...

Ve bizler hâlâ, o kızcağız bu hale düşerken, şefkat ve koruyuculuk! gücünü kullanmayan, gücünün her şeye yettiği iddia edilip minicik bi kız çocuğunun kendi öz abisi tarafından bile tecavüze uğramasına engel olmayan o ulu! o yüce! Tanrı'ya, Rab'a, Allah'a havale ediyoruz bunu yapanları... öyle mi?
Kalsın.
Ne dinmiş, ne imanmış, ne yaradanmış...
Bugüne dek tek bi' yararını görmedim!
O kızcağız için ne yapılması gerekiyorsa; dilekçe, dava, avukat tutma/ücreti, koruma isteği, estetik ameliyat/ücreti, yasal yoldan kimlik değiştirmesi için gerekli prosedürlerin işleme alınması, psikolojik destek ve uzun süreli tedavi imkânı/ücretleri, eğitim masraflarının karşılanması ve hatta yaşı tutunca başka ülkeye sığınması için artık ne yapabilirsem, neresinden tutsak elimizde kalan o yasalar ne kadarını yapmama izin veriyorsa yapmak istiyorum. Gecenin 03:18'i, haberi okuyalı üç-dört saat oldu, hırsımdan uyuyamadım! Sabah olsa da avukatımı arasam diye bekliyorum!
Beş kazanıyorsam ikisi bu masuma feda olsun, iş yeter ki bunu yapanların evinde avuç açıp dua ettiği, o uluların ulusu denen Allah'a kalmasın!

Çınar dedi ki...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı , Hüseyin Güzel , Söz Sanatı , Makbule Abalı , Sittirella



Ne yazık ki ülkemizde, genellikle de kapalı çevrelerde hemen hergün bu ve benzeri ahlaksızca olayları içeren haberler duyuyoruz. Ve korkarım fatura da sürekli kadına kesiliyor. Mahkeme sonuçları neredeyse kadını,' kuyruk sallamasaydı o da...' konumunda bırakıyor. Şu benzer olaylarda olduğu gibi "Bundan 3 yıl önce, yaşları o dönemde 15-17 olan 8 kişi, yine o tarihte yaşı 15 olan bir kıza cinsel saldırıda bulundu. Karaman'ın Ayrancı ilçesinde yaşanan olayda, tutuksuz yargılanan 8 zanlı, 'olayın gönül rızasıyla gerçekleştiği' iddiasıyla beraat etti!" ve bir başka haber; "Bingöl’de 12 yaşında bir çocuğa tecavüz davasında mahkeme, sanıkların ifadelerini temel alarak çocuğun arka arkaya yaşadığı cinsel istismarı kimseye söylememesinin hayatın doğal akışına aykırı olduğunu savunup sanıklara indirim ve beraat kararı verdi." Tecavüz olaylarını engelleyemediğimiz gibi (Ki; bu konuda da araştırmalar yapılıp, nedenleriyle ilgili çalışmaların sonuçlarına göre toplum eğitilebilir.) uygulanan cezaların da herhangi bir caydırıcılığı yok. Üstelik tecavüzcü en ağır şekilde cezalandırılsa bile ortada küçük bir kız var. Ya da bir kadın, hiç farketmez. Yaşadıkları olaylar sonucu psikolojik sorunlar yaşadıkları kesin olan bu çocukların/kadınların gerçek anlamda tedavileri yapıldıktan sonra hayatlarının normal şartlarda devamını sağlamak adına, onlara gerekli imkan ve ortam temin edilmeli. Bu, aynı yaşam biçimini devam ettirmek zorunda kalmamaları açısından çok önemlidir diye düşünmekteyim.

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Sittirella ; ah keşke yardım etmek mümkün olsa kuzum. Bu belki hayat boyu devam etmek gereken bir süreç olabilir çünkü bu küçüğün aldığı yaraların kalbinde bıraktığı izlerin derinlik seviyesini bilemeyiz. Uzman bir elin hatta bir geniş kadronun desteği gerekir sanırım. Ama kimbilir belki dışardan sevgi sunan ya da başka türlü destek veren birine ihtiyaç olabilir bir dene bakalım. Belki de yapabileceğin birşeyler vardır.

Sevgi dolu kalbinden öpüyorum

Hanife Mert dedi ki...

Ben hatırlıyorum da, eskiden bir "el alem ne der" dediğimiz bizi toplum olarak yanlışa itmekten alı koyan bir vicdan mahkememiz vardı. Öyle kolay kolay ulu orta suç işlenemez ve bilirdi ki, cezası şimdiki mahkemelerce verilen, yok kıravat indirimi, yok takım elbise yok bilmem neyüdüğü anlamsız durumlar onlara vız gelirdi. Kaldı ki, şimdiki hakimlerin indirim saydıkları şeyler ceza da daha etkili olurdu. "Utanmadan kelli felli insan..lar senin kalıbına..." der üstüne bir de küfür ederlerdi. Şimdi bakıyorsunuz o insanlar böyle bir durumda susuyor ve sessiz kalıyor... Nerede bizim "el alem ne der" vicdan mahkememiz. Kaybetmişiz belli oluyor. Çok hassas konular, çözümü şu bizi yönetenler bulamayacak çözüm yine bizde... Emeğinize salık Nurten Hanım, sevgiler.

yildiz dedi ki...

Bu olay yeni bir olay degil aslinda, 2014 sonlarina dogru ortaya cikmisti. Sosyal medyada ancak simdi patladi ve gündeme geldi...Zaten Sosyal Medyada yayinlanmasaydi, hic kimselerin ruhu bile duymayacakti yine, baska olaylar gibi....Duyuldu duyulmasina da bakalim nasil bir sonuc cikacak yargidan...Kendi rizasiyla erkeklere giden 13 yasinda ki yavruyu unutmadik daha....Ne yazik ki Dünya siralamasinda cocuk pornosunun, cocuk tacizlerinin özelliklede erkek cocuklarina yapilan tacizlerin basinda geliyor güzel Memleketim...Böyle haberleri okumaya duymaya bile tahammülüm yok....