3 Ağustos 2019 Cumartesi

ZİHNİ SİNİR DÜŞÜNCELER SAATİ

Zihni Sinir düşünceler saati 😜

( Gençler bilmez, eskiden Gırgır Dergisi'nde karikatürist İrfan Sayar karikatürler çizerdi Zihni Sinir Projeler diye. )

***

Bizim evde gündüz uslu sakin oturulur da gece saat iki-üç olduğunda bir hareketliliktir başlar.
Uyku tutmayıp, yastık yorgan boğuşmasından yorgun düşen kendini mutfağa atar. ( Bir yazımda bahsetmiştim sanırım; yoksa bizim aile mutasyona uğramış bir yarasa ailesi mi? Diye... )
Buzdolabının kapağının açıldığını ama kapanmadığını duyan, kulağı mutfaktan gelen tıkırtılara odaklı diğerleri de soluğu mutfakta alır doğal olarak. 🤪

Sonra mı..? Kucağımızda atıştırma tabağımız salonda buluruz kendimizi.
Bu gece de böyle oldu. TV. de gecenin bu saatinde yaptık- ettik, daha da cağız-cuğuz diyen çok büyüklerimizden birini görmüştük en son. Bir de baktık ki, Zihni Sinir düşüceler ve kendi geliştirdiğimiz teorilerle koyu bir sohbete dalmışız.

Bunca şişkin egolarının altında beyinleri, kalpleri ezilmiş, yok olmuş biz insan evlatçıkları belki de karıncalar kadar ufak, çaresiz yaratıklarızdır kainattaki başka canlıların yanında. Masallardaki devler gibi mesela... Diye açıldı konu.

Ve uzayda herhangi bir gezegende ya da ışığı bize kadar ulaşamayan çok uzak bir yıldızdaki bu devasa canlılardan birinin veledi, elindeki bizdeki bilgisayarlardan kat kat ileri teknolojik bir oyuncakla oynuyor. Oyuncağı da karınca büyüklüğündeki biz insanlar ...

Yok... Gerisini yazmayayım.  Dini konulara girebilir. Bu da hiç uygun ve doğru olmaz.

Bizimkisi uykusuz gecelerin uçuk kaçık sohbetleri işte.

nurten y tartaç

MUTLU BİR HAFTA SONU OLMASI DİLEKLERİMLE 💐🐞🍀