19 Haziran 2016 Pazar

DÜN GİBİ HALA GİDİŞİN






Biliyorum oralarda bir yerlerdesin. Gözlerin üstümde, ömrünce hep olduğu gibi. Şu bulutların ardından parmağını uzatmış, "Sakın!!!" diyorsun yanlışımı görüp. Rüzgar olmuş saçlarımda dolanıyor parmakların, "Üzülme, geçecek!" diye okşayarak. Yağmur senin gözyaşların olmalı...Gözlerimden damlıyorsun. Belli, benden çok yanıyor yüreğin. Ne zaman tökezlesem, ne zaman ağır gelse şu hayatın yükü, "Kalk! Bu kadar kolay mı pes edeceksin..?" diye uzanır gibi ellerin. Şimşek şimşek çakan gözlerin beliriyor sanki gözlerimin önünde. Sesin fırtına etkisinde... Yeniden dikleştirip omuzlarımı, doğruluyorum düştüğüm yerden. Yaşlı başlı kadınım hala manevi desteğine muhtacım.

Biliyorum bir yerdesin. Belki kapının hemen ardında. Zile basar basmaz açacaksın kapıyı. "Nerede kaldın..? " Dudaklarından yüzüne yayılan gülümsemen, elinde minicik sarı bir çiçek. "İki kaldırım taşı arasından çıkıvermiş meydan okurcasına hayata." diyerek, çoktan boynunu bükmüş çiçeği uzatacaksın, "Çiçeğime kopardım bunu..." diye. Sanki dünyanın en değerli şeyini sunar gibi gururla tutuşturacaksın solmuş çiçeği elime. Ömrüm boyunca aldığım en değerli armağandı o çiçek.

Uzun zaman olmuştu ziyaretine gitmeyeli. Affet Babacığım. Yaşlanmıştın sanki... Baş ucundaki çam ağacı yaşlanmıştı. Toprağın çatlak çatlak. O da yaşlanmış. Ama sarı çiçekler açmıştı üstünde. Hoş geldin der gibi salınıyorlardı hafif esen rüzgarla...

Saymıyorum artık yılları. Sen gittikten sonra kaç yaprak düşmüş takvimden ne fark eder. Dün gibi değil mi gidişin..? Hiç gitmemiş gibisin hatta; her biri altın değerindeki sözlerin, öğütlerinle ve bizde bıraktığın izlerinle.

Nur içinde uyu Babacığım.

Sevgili Eşim Merih'in, baba ya da baba adayı olan eş, dost ve arkadaşlarımın


BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

11 yorum:

aaa dedi ki...

nurlarda yatsın babacığınız
Çenebaz

NzlGl dedi ki...

Ahh giden gidiyor kalanlari böyle duygular icinde birakarak....
Isiklar icinde olsun babaciginiz

Çınar dedi ki...

Amin canim. Tum birakip giden kiymetlilerimiz nurlarda yatsinlar.

Sevgiler

Kalem Kuklası dedi ki...

Birgün elbet buluşacağız sevdiklerimizle. Nurlar içinde yatsın.

Handan dedi ki...

Benim babam da minik bir hanım eli dalıyla gelmişti bir gün. O günü hastanelerde geçirmişti,çok kötüydü sağlığı, akşam eve dönerken kopartmış benim için doğumgünüm diye. Dünyanın en güzel doğumgünü hediyesiydi bana.

Allah rahmet eylesin,huzur içinde yatsınlar.

Cafe Tigris dedi ki...

Işıklar içinde uyusun🙏
Bütün babaların günü kutlu olsun

Çınar dedi ki...

NzlGl , Amin canım. Bırakıp giden tüm sevdiklerimiz nurlarda uyusunlar.

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Kalem Kuklası , aminn, teşekkürler.

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Handan, ne kadar zarif bir insanmış senin baban da. İşte o dünyanın en güzel hediyesinin değer ve anlamını zamanında anlayıp olabildiğinde coşarak gösterebilseydik sevgimizi.

Nurlarda uyusunlar sevdiğimiz gidenlerimiz.

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Cafe Tigris, amin canım çok teşekkürler.

Sevgiler

Hüseyin Güzel dedi ki...

Yazınızı yeni okudum. Öncesinde görmüştüm. Lakin okuma fırsatı bulamamıştım.
Bir evladın babaya hasreti daha nasıl anlatılır ki.
Saygıyla anıyorum , nur içinde yatsın ebediyete göç edenlerimiz.