24 Mayıs 2016 Salı

AMAAN SEN DE !!!



Memleketin hali gibi halimiz. Bir yanımız düğün bayram, diğer yanı hiç sormayın. Ki soran da yok ya zaten. Varsın taa uzaklarda bir yerlerde incecik bedenler uzansın kendi kan göllerinin ortasında. Adını bilmediğimiz, şimdilerde artık sayı bile olamayan gencecik bedenler... Umutları gözlerinde donup kalmış genç bedenler...

Gerçeğin, Truva'nın tahta atında saklı olduğu bir garip oyun içindeyiz. Gündem çok ağır. Gelişmelerin mantıksızlığıyla ya hepten delireceğiz ya da ne söylenir, ne yapılırsa inanıp böylelikle aklımızı, ruhumuzu yormadan çıkarlarımız doğrultusunda rahatımıza bakacağız.

Ateş olmuş ama cürmümüz kadar bile yer yakamamışız. Üstelik bakmışız ki, kendimizi yakmak üzereyiz çıkardığımız bu yangında. Sonunda vicdanları susturmakta bulmuşuz anlaşılan çareyi; kalmışsa eğer derinlerde bir kırıntısı... "Amaan! Duymak istemiyorum artık, dayanamıyorum yaşananlara..." demek çıkar yolumuz olmuş, kaybedip doğru yolu, daldığımızdan beri karanlıklara. Baktık olmuyor, boyumuzu aşmış, boğmuş bizi günlük gerçekler, o halde demişiz; kayıp geleceğimize kadeh kaldıralım biz de.

Sonunda vicdan da isyan etmiş. Kapatıp kapısını, paslı kilit vurmuş üstüne. Boş vermiş o da olan bitene, tıkamış kulaklarını dışarıdan gelen her sese.

Anlık mutluluklarla avutalım gitsin gönlümüzü. Hiç haberimiz olmasın geleceğimizi beş paraya sattığımızdan. Anlamsız heveslere tapınalım bundan böyle de, bundan önce hep yaptığımız gibi.

Kağıt kesiği, arada bir incecikten sızlayarak kendini hatırlatan, kapanmaz yaralar biriktirelim içimizde. İyileştirmek yerine, sızladıkça kaşıyıp kanattığımız yaralarımızı büyütüp duralım kinlendikçe. Dindiririz acısını bir avuç tuz basarak üstüne. Öğrendik yolunu nasıl olsa (!)

Yeter ki tıkayalım kulaklarımızı vicdanlarımızın kısık sesine; o uyanırsa, biz de uyanırız çünkü tatlı uykularımızdan sonunda diye...


nurten y tartaç

14 yorum:

ayşegül dedi ki...

her duyduğumuz şehit haberi içimizi dağlıyor..

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum Nurten Hanım. Amaan bize ne, sanki bize mi sordular, ne yaparlarsa yapsınlar. Bizim yerimize düşünen, karar alan sayın büyüklerimizden daha iyi mi bileceğiz sanki! ...Biz tıkayalım kulaklarımızı, hem izninizle akşam üstü uyku vaktim, hoşçakalın.

Sevgiler

Makbule Abalı dedi ki...

"Gündem" aynen böyle; Hüzünlü, acılı, gözyaşı eksik olmayan uzun bir öykü. Ne yazık, değiştirmek için yeterince çaba harcandığından bile kuşku duyuyor insan. Vicdanlarımızın sesine bile yeterince kulak kabartamaz olduk.
TV'lerdeki görüntüler her an gözlerimizin önünde.
Önce içimizdeki barışı sağlayabilsek... Çok mu zor...?

Çınar dedi ki...

ayşegül , evet haklısınız :(

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Mehmet Osman Çağlar, doğru söylüyorsunuz bize ne. Anlı şanlı büyüklerimiz düşünüyorlar bizim yerimize, ne kafa yoracağız şimdi durup dururken.

İyi uykular :)

Aileye selamlar

Çınar dedi ki...

Makbule Abalı, ben de bu gidişatı değiştirmek için yeterince çaba harcadıklarını düşünmüyorum siyasilerin. Belki onları besleyen tam da bu ortamdır. İçimizdeki barışı sağlamak için uğraşmak şöyle dursun toplum günden güne daha da ayrışıyor/ayrıştırılıyor. Korkarım daha kötü günler bekliyor hepimizi. :(

Sevgiler

Nesrin dedi ki...

:( her gün kötü bir haber , son bulsun istiyorum bende huzur gelsin ama çok uzak ...

bilge dedi ki...

Ruhumuzu yordular sevgili Nurten söylenecek çok şey var ama nereye kime vicdanlarımıza asla ve asla kilit vuramazlar Aziz Nesini saygıyla anıyorum başka ne diyeyim....sevgiler...

Adsız dedi ki...

Yazınızı okudum zam anı anlatıyor umarım gelecek gençlerimiz için daha güzel olur .

Çınar dedi ki...

Nesrin , huzur uzak görünüyor bence de :(

Sevgiler

Çınar dedi ki...

bilge , halkın her söylenene, yapılana araştırıp, sorgulamadan körü körüne inanışına, gelişmelere tepkisizliğine ve duyarsızlığına bakınca Aziz Nesin'i ben de sık sık anıyorum doğrusu :(

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Evimin Güncesi , tüm endişemiz çocuklarımızın geleceği için. Umarım daha iyi bir ülke/dünya bırakmayı başarabiliriz onlara.

Sevgiler

Esin Bozdemir dedi ki...

Kaderimiz kimlerin elinde!.. güç birliği aklın peşinde olmadıkça, kitleler kuzu postuna sarılmış kurtların izini sürdükçe..bize ham yapanlar böyle çok olur. Asalak bir millet olduk. Sömürülen, ezilen, çürüyen...bu çürümüşlük içinde kendi benliğini dahi hiçe sayan, koruyamayan ve sürekli "amannn sen de'diyenlerle..durumumuz budur bizim!. her Allah'ın günü şehit veriyoruz..bu durumu da korkarım ki kanıksar hale geldik.. Ölen öldüğü ile kalıyor. Çirkin bir tezgahın içinde masum insanlarımız can veriyor, çoğu 'kim-vurdu?'ya gidiyor. Bombaların kimin tepesine düşeceğinin de bir garantisi yok..Dağda, bayırda, şehirde her yerde terörle iç-içeyiz artık.

Ruhlarımız yorgun düştü bu kaotik yaşamdan...gözü yaşlı analara, yıkılan yuvalara, garip yetim kalmış çocuklara... kim hesap verecek kim!!!

Esenlikle..

Çınar dedi ki...

İzler ve Yansımalar , Bir oyun var ve bu oyunu kazanmak uğruna yok edilen canlar. Aslında bu kadar basit ve bu kadar iğrenç, bu kadar korkunç. kimse hesap vermeyecek... Ama şimdilik. Umarım bunca acıya o ya da bu şekilde neden olanlar bedelini öderler bir gün.

Sevgiler