16 Mart 2015 Pazartesi

SEÇİME DOĞRU



Seçime 83 gün kaldı.

Ülkemin Sevgili Siyasi Partileri!!! 

Seçmene; "Oy vermek vatandaşlık görevi ve sorumluluğudur." "Vatandaşlık görevinizi yerine getirmezseniz, yönetimle ilgili şikayete de hakkınız olmaz."  "İyi düşünün taşının ona göre oy verin..."  "Sizin oylarınız belirleyecek geleceğin Türkiye'sini bunu unutmayın..."

Diye halka ayar verip duracağınıza, kendinize bir çeki düzen verseniz artık diyorum.

Şu kadarcık zaman kaldı seçime. Ne yaptınız mesela, oyunu size vermesi için halkı ikna edecek..? Ben muhalefet partilerinde hala gerçek anlamda bir hareketlilik görmüyorum doğrusu. Bireysel olarak, köy kasaba şehir demeyip dolaşan halkı dinleyen, var gücüyle çözüm üretmeye çalışan bazı parti üyeleri ve milletvekilleri dışında... Bu yeter mi..? Bence yetmez.

Birlik olmalarını, birleşmelerini beklediğimiz ve bunu sürekli çeşitli ortamlarda elimizden geldiğince öyle ya da böyle dillendirdiğimiz, tam olarak bizi temsil etmeseler de, ortak asgarilerimiz olduğunu düşündüğümüz partiler !!!

Artık birbirinizi yemekten, her fırsatta birbirinize çamur atmaktan, kendi kuyunuzu kazıp durmaktan vazgeçin. Bu tavrınızı, benzeri siyasi yöntemlerinizi sevmiyoruz halk olarak. Bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Ve bizi de peşinizden sürüklüyorsunuz uçuruma doğru.

A partisi bunu yaptı, yapıyor, böyle giderse daha da neler yapacak,  B partisi cak cuk, C partisi adam olmaz, D zaten kendini birşey sanıyor vs vs... 

Böyle siyaset yapmanız bizi sizden soğutuyor...

Biz /halk/ sosyal demokratik hukuka saygılı çağdaş bir ülkede, insanca yaşamak istiyoruz. 

Siz siyasi partiler; ekonomide, eğitimde, siyasette, özgürlükler, kadın hakları ve yaşam kalitesini iyileştirme konularında -somut- projelerinizi açıkça halkla ne zaman paylaşacaksınız, sağlam bir temele dayanmayan "cağız cığız" larla biten afaki söylemler dışında...

Bırakın falanca partinin ne yaptığını, ne yapacak olduğunu.  Parti olarak siz ne yapacaksınız..? Bize bundan haber verin. Ama öyle anlatın ki yapacaklarınızı, plan ve programlarınızı, kısaca tüm icraatınızı, köy kahvesindeki hacı emmi de, üniversitedeki akademisyen de ikna olsun, güvensin, inansın size. 

Ülkemin siyasi partileri; ben hiçbir vasfı olmayan sade vatandaş olarak şunu söyleyeyim ki size; böyle devam ederseniz, seçim sonrasında Türkiye'de değişen bir şey olmayacak. Hatta korkarım ki, daha da karanlık bir tablo çıkacak seçim sandıklarından...


n y tartaç


4 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Benim oyum HEPAR'ın bağımsız adaylarına gidecek. İstanbul'da olsaydım Osman Pamukoğlu'na oy atardım. Birleşme konusunda haklısın. Niye birleşmiyorlar anlayabilmiş değilim!!!! Belki de akp'nin iktidarda olması işlerine geliyordur! Bir de hile hurda var büyük hile döneceğine inanıyorum zaten fuatavni'de yazmıştı özel ekip hazırlanmış!!!

dilekce54.blogpot.com dedi ki...

Herkes oy versin bu yazı da iyi bir hatırlatma olmuş.

Fidan Dinç dedi ki...

Değil mi? Oy verin diye bangır bangır bağırmak kolay. Sen bir kere ülkenin bekası için şahsi çıkarları dövüşleri bir kenara bırakıp birlik olmaya yanaşıyor musun? Vatandaş oy versin diye çaba gösteriyor musun? Değişiyor gelişiyor musun? Yok. Ancak "Oy verin!" Allah sonumuzu hayır etsin diyorum. Gerçekten birlikte hareket etmek zorundalar bu noktada. Uçuruma sürükleniyoruz...

Çınar dedi ki...


bücürükveben;

Dilekçe;

Fidan Güler;

Birleşmiyorlar birleşmezler tüm partilerin başkanları milletvekilleri hep aynı değirmene su taşıyorlar korkarım ki. Hepsinin derdi, biricik amacı o koltuklarında oturmaya devam etmek gerisi kimsenin umurunda değil sanırım. Vatan kaygıları olsaydı diğer her şey teferruat olurdu. Hangi amblem ya da parti isminin altında toplanmak önemli olmazdı onlar için. Oysa hepsi ismini korumak derdindeler, bilmedikleri/görmezden geldikleri/ bir şey var ki; yakında bir partileri, koltukları ve makamları kalmayabilir.

Her türlü hile yapılarak seçim sandıklarından çıkan sonuçların değiştirildiğini daha önceki seçimlerde de duyduk, bu sefer de yapılacağını duyuyoruz. Biz vatandaş olarak her şeye rağmen ve her durumda oyumuzu vermeliyiz elbette. Ama oylarımızın akıbeti partilerin elinde. Bizler sade vatandaşlar olarak sandık başını beklemekten ileri bir şey yapamayız.

Dileri seçim, ükemizin geleceği için en hayırlı biçimde sonuçlanır.

Sevgiler