18 Aralık 2014 Perşembe

AHH AH ! BANA DA TEYZE DEDİLERDİ :) :)



Şu sıralarda bir reklam dönüyor tv lerde.  Hedef kitleyi on ikiden vurmuş, ya da daha doğrusu belirli bir yaşa yaklaşmakta olanların bam teline dokunmuş olmalılar ki; herkesin diline dolanmış durumda. Bloglarda, face de ve her yerde dillerde...

 "Bana teyzee dedilerr... " diye üzüntüsünden paralıyor kadın kendini ya, hah! işte o reklam. Bir de erkek versiyonu var onun.

Aynen öyle olmuştu bana da. Şimdi değil yıllar önce. Şimdi bırakın teyze demeyi nine deseler şaşırmayacağım. O yıllarda aynalar bu kadar hoyrat, acımasız ve asık suratlı değillerdi. Şimdiki gibi gözüme gözüme sokmuyorlardı; kazayağıymış, çizgiymiş falan. Zaten aynada gördüğüm hatun da oldukça gençti bana sorarsanız. Artık eskiden mi yalancıydı bu aynalar, şimdi mi patavatsızlar bilemiyorum. Ama ben eskisini daha çok severdim tabii ki. :)

 Neyse; birgün belediye otobüsüne bindim, ayaktayım. Arkamda sırtında çantası, belli ki kurstan gelmekte olan bir öğrenci var. "Pardon müsade eder misiniz teyze..?" dedi... Bana... "Nasıl ya!!! teyze mi dedi şimdi bu bana..?" Ayy ben ne zaman teyzeliğe geçtim. Daha dün, taş çatlaşın 30 gösteriyorsun dememiş miydi komşu? Yalan mı söyledi şimdi o kadın? Bu arada bana teyze diyen çocuk Mert yaşlarda. Yani çok normal aslında teyze demesi. Benim yaşadığım şok ilk defa "teyze" olmamdan kaynaklı sanırım.:)
Kimsenin gerçek teyzesi de olmadığım için şu hayatta, kulağım bu hitaba alışık değil doğal olarak.

Eve geldim aynanın karşısına geçtim, bir o tarafa bir bu tarafa çevire çevire en ince noktasına kadar inceledim yüzümü. I ıh, teyzeye benzer bir yanım yoktu bence. :) Olmadı, akşam Merih'e sordum tekrar tekrar "doğru söyle yaşlandım mı ben..?" diye. Ayy nasıl söylesin adamcağız yaşlandın diye. Başına iş mi alsın durup dururken. "Densizin tekidir aldırma. Ne teyzesi, abla bile dememesi lazımdı." diyerek abarttı eni konu.

İşte böyle anacığım; bana ilk teyze demeleri böyle olmuştu. Hak veriyorum reklamlardaki kadına. Bi fena oluyor insan ilk duyduğunda. O da alışacak zamanla. Ben alıştım. Dedim ya; "nine pardon müsade eder misin..?" deseler şaşırmam. Çünkü aynadan bana sırıtan kadının yüzündeki çizgileri görüyorum artık. :)

Not: yazdıklarımı  çok da ciddiye almayınız lütfen. Maksat muhabbet olsun. Yaşlanmak, yaşlı görünmek pek de umurumda değil. İnsanın yaşlanabilecek kadar ömrü olmasını başlı başına şans olarak görüyorum çünkü. Hatta yüzündeki çizgileri ve yerçekimine yenik düşmüş yanakları, bembeyaz saçları, buruşuk cildiyle dünya güzeli olabilir güler yüzlü tonton bir nine.


n y tartaç




13 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:)))
canım çınarım ..
güler yüzün iyi bir kalbin tertemiz niyetin mantığın adil fikrin yerini hiç bir genç kalacağım yıla değişmem !!

en güzel yıllarım diyorum ben bu 50'li senelere...

sağlıkla ve keyifle inşallah..
özlemle sarılıyorum..

deeptone dedi ki...

çok tatlııııı anlatmışııın :)

Çınar dedi ki...

Bir Dut Masalı - nUnU; elbette Nunum sağlık ve huzurlu bir yaşamla neyi değiştirebiliriz ki. Arada hoş bir lakırdı olsun işte. Nine olduğumuz günleri de görelim inşl sağlıkla.

İyi ki döndün canım yokluğun hissediliyordu.

Sevgiler

Çınar dedi ki...

deeptone ; çook teşekkürlerr canımm :)

Sevgiler

bilge dedi ki...

oooooo teyzede ne var kocaman adamın biri bana annem dedi..bunlar güzel şeyler anne ve teyze diyenleri daha uzun sağlıklı günlerde duyarız..yaşımı seviyorum ne mutlu bu yaşa sağlıklı gelebildik..bir de çocuklar evlense keşke torunlarımız dan da babaanne veya anneanne sözünü duyabilsek..ama evlenmiyor lar kızıyorum artık..İzmir den sevgiler...

Çınar dedi ki...

bilge ; evet ama yaa evlensinler artıkk babaanne olmak istiyorummmm :))))

Sevgiler canım

Zeugma dedi ki...

Yaşla alâkası yok onun:)
Yaşı kaç olursa olsun bayanlara ''Hanımefendi'' diye hitap etmeyi öğrenmeli bu millet artık.
Ne o öyle, önüne gelene teyze ya da yenge?

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Zeugma ; evett haklısın, hele yenge demiyorlar mı... güya saygı ama ne münasebetsiz bir samimiyet... :)

Sevgiler

Esin Bozdemir dedi ki...

Sağlıkla, huzurla ve hep kendimizle barışık nice güzel yaşlar dileyelim Çınar'cım..dediğin gibi en güzel mutluluk bence o yaşlara akıl yerinde ve makul bir şekilde sağlıkla gelebilmek.. dilerim erişebiliriz her birimiz .)sevgilerimle..

Çınar dedi ki...

E S İ N; evet esin'cim en büyük mutluluk sağlıkla huzurla yaşlılığın da tadını çıkarabilmek, dilerim erişiriz o günlere :)

Sevgiler

burcu dedi ki...

O reklamda benim de pek hoşuma gitmişti. Tuhaf hissediyor insan :)

dilekce54.blogpot.com dedi ki...

Sağlıkla yaşadıktan sonra rakamların pek de önemi yok sanırım değil mi? :D Takibe aldım blogunuzu sevgiler.

Çınar dedi ki...

Dilekçe ; hoşgeldiniz :)

Aynen öyle, önemli olan sağlık ve huzur içinde bir ömür geçirmek.

Sevgiler