22 Mayıs 2013 Çarşamba

BİR SİVRİSİNEK KLASİĞİ


Bu sivrisinek denilen mahlukatın üstün zekalı olduğuna bahse girerim. Nerden anlıyorlar anacım, öldürmek üzere gardımı aldığımı bilmem ki? Daha kolumu kaldırmadan vızz diye uçup gidiyorlar. Yüzüme kondu diye kendimi tokatlayıp durmaktan yüzüm gözüm şişmiş morarmış kalktım sabah Allah sizi inandırsın. Üstelik, görünmez olabilme gibi bir yetenekleri olduğundan da eminim. "Hadi canım!" demeyin. Valla... Bence var öyle bir yetenekleri. Yoksa gözümün önünde uçmakta olan sivrisinek, tam tepesine indirmek üzereyken yok oluverir mi hiç?  Bu kadar da değil. İnsanı çileden çıkartacak, saçını başını yoldurtacak derecede espri anlayışları da mevcut.  Öyle olmasa, elimde öldürücü silahım, kapıya koşarken perdede, perdeye koşarken kanepede belirip gecenin bir yarısı beni evde dört döndürmez. Ellerim kollarım havada garip şekiller çizerek, kendimi ordan oraya atarak hem de. 

Hiç de abartmıyorum... Sabaha kadar başımın üstünde helikopter gibi dönüp duran bu minnacık hayvancıktan neler çektiğimi bir ben bir de Allah biliyor. 

Ama durr! Bu gece kurtuluşun yok sivrisinek efendi/ler/ ya ölecek ya öleceksin. Göreceğiz bakalım o zaman, el mi yaman bey mi yaman..?



5 yorum:

aysema dedi ki...

Sevgili Çınar,
Yazın müjdecisi bunlar; insanı çıldırtan... Benzer sıkıntıları hepimiz yaşadık, çok güzel anlatmışsın. Çok kurnazlar çok...

Asuman Yelen dedi ki...

Çınar' cım çok güldüm. Rayuş da yazmış.Ona da güldüm. Benim evde yavru kedi var diye henüz cam açamıyorum. Ama şimdi karar veremedim açmak mı zor, yanmak mı zor :)))

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Üç gün önce kaç tane olduklarını bilemediğim sivriler tarafından istilaya uğradığımdan ve hiçbir çözüm üretemediğimden aynı duygular içindeydim. Adeta hissiyatımı anlatmışsınız, teşekkürler.

Sevgiler

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Çınarım yaşadığını anlayabiliyorum.Çok iyi tespit etmişsin.Katılıyorum sana...Üstün zekalılar hemde...Hiperaktif:)))
Geçmiş olsun.
Sevgiler:)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bunlar Çanakkalenin sivrilerimi arkadaşım.
ayıp ediyorlar valla, yani misafire yapılır mı bu:)))
seni seviyorum...