30 Eylül 2011 Cuma

TARİH YAZACAK ...

 Gün gelecek tarih olacağız.  Adımız sanımız bilinmeyecek,  karışıp gideceğiz toprağa.  Biz değilse de yaşadığımız bugünler tarih sayfalarında yerini alacak elbette. Biz nasıl geçmişin tarihini okumuşsak, gelecek nesiller de bizim dönemimizi okuyacaklar tarih kitaplarında.

Büyükler kirli bir dünyada olup bitenleri bir şekide anlayabilecekler belki ama küçücük çocuklar okullarda,  kendi siyasi tarihlerini okurlarken,  gelişen olaylar arasında nasıl bir bağ,  nasıl bir mantık oluşturabilecekler acaba ..?

Devletin bütünlüğü, tek dil tek bayrak ve ülke sınırlarının korunması  birinci amaç olması gereken anayasa hazırlanırken, ülke sınırları içinde ayrı bir devlet olmak isteyen, bunun için masum vatandaşları, vatanın bütünlüğünü korumak görevini yerine getirmek dışında herhangi bir suçu olmayan gencecik askerleri ördürürken gözünü bile kıpmayan bir terör örgütünü açıkça destekleyen bir partinin de  söz sahibi olduğunu,  küçücük beyinler nasıl algılayacak acaba ..?

Hem devletin çıkarlarını koruyan,  hem de bu devleti hiçe sayıp ayrı bir meclis oluşturmuş PKK destekçisi bir partinin ortak çıkarlarını koruyan bir anayasa çıkarmayı başarmış atalarının yüksek dehalarıyla gurur duyacaklardır herhalde ...

3 yorum:

sufi dedi ki...

Tarih sayfaları zalimlikleri; kahramanlıklara muhteşemliklere dönüştürmezse ne ala...Gerçeği yazan kaç tarihçi var?
Canım, öptüm seni sevgilerimle.

Esin Bozdemir dedi ki...

Sevgili Çınarcığım,

Tüm bu yaşanılanlar bir gün tarihe kara leke olarak yazılacaktır...ama o masum çocuklarımız! ve yitirdiğimiz onlarca canlarımız, değerlerimiz ve tüm varlıklarımız! kalleşçe koparılırken bizlerden bir daha geri gelebilecek mi!.. elimizde ne var ne yok her şeyimiz birer birer giderken ve adeta o Büyük Orman Kanunu Planları! öylesine süratle tıkır tıkır işlerken!..terör örgütüne destek veren ve anayasa çıkarmayı başarmış bir zihniyetin ardından gelenlerde hiçleştirilmiş sürüler de! takıldıkları rüzgarların sam rüzgarları gibi leke bırakan bir rüzgar olduğunun farkına hiç bir zaman varamayacaklardır zaten!..sevgili sufi'nin dediği gibi onlar aynı sürüden çıkmış olan tarihçilerin yazdıklarını okuyacaklardır çünkü...

Arzu Sarıyer dedi ki...

Kendi resmi tarihlerini yazarlar Sevgili Çınar.Tarihte böyledir genelde egemen güçler kendi resmi tarihlerini yazarlar. (Yalan)Osmanlı tarihçileri gibi.Halkın tarihini elbete yazan; geçmişe son derece bağlı,dürüst tarihçilerde doğruları yazar.Yalan hep ortalarda gezmez ya bir gün gerçek ortaya çıkar.İşte o gerçeği görebilen nesillerimiz olur umuarım.
Bu arada harika öykülerini de okumuş oldum,çok etkileyici.Kutluyorum.Sevgiler...