14 Haziran 2011 Salı

OYUM OYUM OYLADIK

 Hayatı dışardan izliyor gibi olurum başka bir şehre gittiğimde. Ben hiç yokumdur sanki o hayatın içinde de, izleyiciyimdir sadece.  Sahnede bir oyun izler, bir pencerenin gerisinden bakar gibi. Ya da  bir tren vagonunun penceresinden  kayıp giden renkli, uzak bir manzaradır hayat.

 Herşey, herkes farklı gelir gözüme başka bir şehirdeyken. Otlar çiçekler kuşlar bile farklıdır. Telaşlı telaşlı işlerine gidip gelenler, alışveriste kafede sokakta gördüklerim,  benim şehrimin insanlarından çok farklı görünür gözüme.  Sanki şehrimde yaşayan herkesle akraba kankayımdır da bir anda tanımadığım insanlar arasında buluvermişimdir kendimi.  Yoo hayır,  hiç te şikayetçi olmam bundan.  İncelerim, sürekli incelerim çevremi.  Uzaktan sakin telaşsız gözlerle, benim dışımda akıp giden yabancı hayatı izlemek keyif verir bana.





Çanakkale'de,  işte böyle sakin huzurlu, alışık olmadığım diğer yaşamları izlediğim kadar,  kendi kendimle de kaldığım,  ruhumu beslediğim günler geçirdim.  Saat ve zaman kavramını sildim tümüyle.  Yetişmesi gereken işler, alacaklar verecekler yoktu.  Yapılması gerekenleri  12 günlüğüne askıya almıştım çünkü. Neyi ne zaman istediysem o zaman yaptım.  Yapmadım ya da.  Aldırmadım, aheste-beste yaşadım.  Gönlümce...


Gazetemi aldım oturdum sahildeki Donanma'nın çay bahçesine mesela.  Böyle anlardan birinde; muhteşem boğaz manzarasına kaptırmışken kendimi ve tam da bir sigara yakmışken keyfime keyif, çayıma eş olsun diye,  birden,  iki üç tane değil, bir yunus sürüsü gördüm denizde.   Dalgalarla oynaşarak, suya bata çıka, atlaya zıplaya geçtiler gözlerimin önünden...  Bu manzara gerçekten de yabancı olduğum,  hiç tatmadığım duygularla coşturdu içimi.  -Hayra yormuştum yunusları ama olmadı :(




Sonra; apar topar,  vatandaşlık görevimi yapmak için döndüm Ankara'ya. Önemliydi bir tek oy bile. Benim oyum önemliydi...  Öyle miydi gerçekten..?  Neyi değiştirdim şimdi ben..?

16 yorum:

aysema dedi ki...

Sevgili Çınar,
Hoşgeldin, ne güzel fotolar bunlar! Bir oy önemlidir, bir oy bir insan demektir. İnsan gibi insan da çok şeydir. "Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak/Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak..."

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sanırım çok birşey değiştiremedik Çınarcığım:) Ama vatandaşlık görevimizi yapmış olmanın huzuru yanımıza kar kaldı.

Fotoğrafların huzur verdi içime.

Sevgilerle.

Gülen Tezer dedi ki...

Canım benim; hem aramıza, hem 'aramıza' hoş geldin. İlk hoş geldine çok sevindim de ikinci hoş geldin için çok üzgünüm :(
Yazılan kötü bir senaryoyu izler gibiyim ben de sen gibi dışından bakarken. Az sonra biri perdeleri indirecek ve biz oyunu salonunda bırakıp çıkarken 'iyi ki gerçek değil bütün bunlar' diyecek gibiyiz..
Yılmak yok ama, bize yakışmaz..
Tekrar hoş geldin Çınar'ım..

Sazan dedi ki...

İşte bu soru Sevgili Çınar, bu soruyu sormaktan bıkmayacağız ama hep içimiz ezilecek sonuç karşısında...

İyi kal...

Esin Bozdemir dedi ki...

Sevgili Çınarcığım,

İnsanın böyle "aheste beste!" yapacağı, kendinle başbaşa olduğu anlara da ihtiyacı var!seyrederken en tepeden bakıp daha net görebileceği anlara!..keşke sandıktan çıkan sonuçlar da yüzümüzü güldürseydi de!keyfimiz daha bir anlamlı olsaydı!..

ben nacizane tamamen kendi kişisel düşüncem! son bir yılda ülkenin içinde yaşanılan olumsuzluklar karşısında her ne kadar medyada yer bulmasa da! azımsanmayacak şekilde tepki gösteren-lerin varlığına karşılık bu sonuçlar karşısında şaşkınım ve açıkçası doğruluğu konusunda da şüpheciliğimi koruyorum!)daha seçim akşamı saat 19.00 larda neredeyse %50 tamamlanmıştı sonuçlar!ne zaman merkezlere gitti ne zaman bilgiler -int ortamına kaydedildi!..hesabı sorulmayan ve uçan onbinlerce seçmen pusulası!..(ama bunlara dahi gerek kalmadan tek tuşla her şeyin olabildiği bir bilişim ortamında seçim muallağı bu!)bu sonuç illa ki olduruldu!!!lgs ve diğerlerinde olduğu gibi!.. başkaca izahı yok!..

diğer yandan her tür yaşanılan çirkinliklere, haksızlıklara rağmen sandığa yansıyan halkın %100net tercihi ise bu!!artık söyleyecek bir şeyimiz yok demektir!..geçmişler olsun hepimize!!

Zamanla yaşayacaklarımızı göreceğiz hepimiz!..Sevgilerimle Çınarcığım...

Bugday Tanesi dedi ki...

Ben de hep böyle hissederim cümlesi geçti aklımdan bu yazını ouyunca. 12 günlük askıya almak...,Hayatı askıya almak...
Severek okudum :)

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Yaşadığınız güzel anlar yanınıza kâr kalmış Çınar hanım. Yurtseverlik görevinizi de yapmışsınız...bundan güzel ne olabilir..?

Dostlukla..

Çınar dedi ki...

aysema'm; haklısın canım bir oy önemlidir, çok önemlidir. De... verdiğin oyun daha yerine ulaşamadan buhar olup uçmuş olması şüphesi ve buna karşılık hiçbir şey yapamamak yok mu, işte bu çileden çıkarıp isyan ettiriyor insanı. Ve sadece piyon olduğunu düşünmek...

Sevgiler

Çınar dedi ki...

ÇOBAN YILDIZI'm; birşey değiştiremedik ama evet biz görevimizi yaptık...

Teşekkürler canım

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Gülen'im; hoşbulduk canım, hem aranıza hem kaybedenler kulübüne :) Evet bir oyun izliyoruz ama ne yazık ki bu bir rüya değil:)

Not; Merih Nesrin'e de aynı soruyu sordu. O'da hiç düşünmeden, seninle aynı cevabı verdi. "Mor" dedi :))

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Taze gelincik Sazan'cım; :) hala umut etmek istiyorum taa ki sonuç karşısında içim ezilmeyene dek...

Sevgiler, tekrar mutluluklar

Çınar dedi ki...

E S M İ R'im; Keşke çıkan sonuç iyi olsaydı. Ya da biz yanılsak kuşkularımız kaygılarımız konusunda ülkemiz adına.

Daha 17.45 te bir kanal; bizim elimize seçim sonuçları gelmeye başladı. "Aşağı yukarı bir fikir oluştu sonuçlar hakkında bizde ama seçim yasağını bekliyoruz açıklamak için" dedi. Hıza bakar mısınız. Evet sonuç bu şekilde olduruldu.
Tıpkı LGS ve diğer sınavlarda olduğu gibi...

Yaşayıp göreceğiz. Belki uyanmak için henüz "dibe vurmadık"

Sevgiler canım

Çınar dedi ki...

Bugday Tane'm; zaman zaman hayatı askıya almak güzel gerçekten de.:)

Teşekkürler canım

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Sevgili JİVAGO; evet haklısınız, ne mal ne mülk, yaşananlardır insanın yanına kar kalan bence de.

Bundan güzeli; beklentilerim doğrultusunda bir sonuç olabilirdi:)

Sevgiler

Özgür dedi ki...

Bir oy önemlidir tabi ama protesto etmek amacıyla sandığa gitmeyen köylerin oylarının karşısında hiç bir şey ifade etmiyor.

Ya da tırlarla getirildiği söylenen damgası basılmış oyların karşısında...

Asıl anlamadığım konu da madem protesto edeceksin git rakibine oy ver, oy kullanmamak ne demek ya. Protesto ettiğini sanan kişiler ekstra milletvekili çıkarmasına neden oldular farkında değiller...

Çınar dedi ki...

mr_lonely; Hoşgeldin oğlum

Bir oy bir oydur dedik, görev dedik gittik kullandık oylarımızı. Bir de baktık ki işin içinde iş varmış bilemedik...

Sevgiler