31 Mayıs 2011 Salı

DOST DEDİĞİN

Ne gariptir yaşam, yaşananlar yaşananlardan arda kalanlar. Hayatınızın merkezi sandığınız nice olaylar vardır yaşadığınız. Olmazsa olmazlarınızdır bir zamanlar. Oysa hiç anlamı kalmaz kimi şeylerin yıllar içinde.  Önemsiz kayıplar arasında yerini alır çaresiz.  Yokluğu hiçbir değişiklik yaratmamıştır yaşamınızda,  bir zaman sizin için birinci derecede önemi olan o şeyin. 


Dostlar edinirsiniz bir de. Bir anda giriveren hayatınıza, sorgusuz sualsiz. İzinsiz.  Öyle de çıkıp gidecektir belki bir zaman sonra, tıpkı geldiği gibi.  Kalıcı bir iz bırakacak gibi değildir ilk başta. Nasıl pat diye dalıvemişse yaşamınıza ayaküstü,  nasılsa öylece de gidecek, unutulacaktır adı bile. Sadece o anınızı doldurdu, zaman öldürttü sanırsınız sadece. Öyle olmaz bazen.   Yıllardan geriye şöyle bir baktığınızda, yaşamınızın her evresinde o dostu görürsünüz yanıbaşınızda.  Her mutluluğunuzda her acınızda O hep vardır. Yıllanmış şarap gibi tad verir varlığı ruhunuza. Vazgeçilmez olmuştur.


Tersi durumlar da yaşanır. Ne önem vermiş ne sevmişsinizdir bazen bir dostu (!) Ölçmüş biçmiş öyle seçmişsinizdir en başında.  Tıpkı sizin gibidir düşünceleri,  alışkanlıkları.  Aynı şeylere gülersiniz.  Aynı şeyler keder verir size .  İkiz kardeş olsanız bu kadar olur.   Kıymetlidir sizin için O, O'nun için de siz. Ne geceler ne gündüzler paylaşmış, birlikte gülüp birlikte ağlamışsınızdır. . Yıllara yayılmıştır yaşanmışlıklarınız...   Bir menfaat çatışması mı yaşanmıştır, kafalar fikirler mi değişmiştir?  Hangi kara kedi girmiştir araya ki,  uzak düşmüştür yürekleriniz...  Birkaç cılız çabanın ardından, bir kuru merhabaya sıkıştırılmıştır bunca yıllık dostluk, muhabbet...


Bazen;   hayat girer, zaman girer dostunuzla aranıza.  Herkes kendi yaşamının peşinde koşmaktadır dörtnala. Sanki varlığını bile unutursunuz zaman zaman eski dostunuzun.  Ama şundan hep eminsinizdir;  birgün O'na ihtiyacınız olursa, koşa koşa gelecektir yardımınıza,  hiç tereddütsüz.  Hem de iki eli kanda bile olsa. O'da bilir ki; aramasa sormasa  da, gerçek bir dostu vardır uzakta.  Ve  gerektiğinde hiç düşünmeden yardımına koşacaktır...   İşte bugün  böyle bir dostumla konuştum uzun uzun telefonda.  Hiç ayrılmamış gibiydik.  Kaldığımız yerden devam ettik sohbetimize.



4 yorum:

sünter dedi ki...

Cinarim herkes zaman icinde bir yerlere savruyluyor iste. Bazen hep yaninda olmak istediklerimizden fersah fersah uzak kaliyoruz. Ama degilmiki dostluk candadir yürektedir iste o vakit ne yillar ne yollar hic bir sey araya giremiyor.
Ne mutlu bu gün bu güzelligi yasamissin.
Öpüyorum seni güzel arkadasim....

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

NE MUTLU SANA ÇINARCIĞIM NE MUTLU!
DOSTLAR OLMASA...

Gülen Tezer dedi ki...

İki eli kanda olsa koşturacağını bildiğim kişi ile yıllarca görmediğim/görüş(e)mediğim halde kaldığım yerden devam ettirebildiğimdir dost dediğim. Gerisi hikaye.
Senin için çok sevindim Çınar'ım..
Dost konusunda hayal kırıklığı yaşayınca kırılıyor haliyle insan ama kısa bir süre için olmalı bu..
Bu duyguyu kısa süre için bile olsa hiç yaşamamanı diliyorum..
Alper ve seni öpüyorum canım benim..

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Her zaman gerçek dostlar etrafımızdan
eksik olmasın Çınar hanım.

Dostlukla..