3 Ocak 2011 Pazartesi

ATLANTİS VE METRO İNŞAATI

Yolun bir tarafında 5,  diğer tarafında 3 yüksek blogtan oluşan lüks  binalar ve ana caddenin  iki yanındaki bu binalardan caddenin her iki yanına  kolay  geçişi sağlamak amaçlı, raylı sistemle taşımacılık yapacak olan bir üst geçiş inşaatı var bir süredir, Ankara Batıkent’te.  Bunun yanısıra; alışveriş merkezleri, sinemalar, eğlence merkezleri de olacakmış.  Ne güzel !!!

 

SDC12032

 

SDC12033

 

   Güzel güzel olmaya da; halkın,  bankalar ve alışveriş merkezlerine en önemlisi de birçok dersaneye ulaşımını sağlayan bu yolu 4- 5 aydır kapatmaya,  insanları çamur batağında yürütmeye kimin ne hakkı var,  çok merak ediyorum.

 

Böyle pervasızca, herhangi başka bir kolaylık sağlamadan halkın geçiş yolunu bataklığa çevirirken; kim, hangi güçten cesaret alıyor, bunu da çok merak ediyorum.

 

 SDC12036 

 

    SDC12041 

 

SDC12042

 

SDC12046

 

Bu yola girmemek için, iki adımlık yola arabayla gitmek zorunda kalıyorum.  Birkaç gün önce mecburen yürüyerek burdan geçmiş ve sessiz boyun eğişimizi sömürenlere isyan etmiştim.  Bugün yine yürümek zorunda kaldım bu yolda.

 

Bileklerime kadar çamura battım tabii yine. İnşaatta çalışanlara, yetkili biriyle konuşmak istediğimi söyledim.  “Yetkili kişi Büyükşehir Belediyesi” dedi işçi sırıtarak.  Atlantis’le Büyükşehir belediye’sinin ne ilgisi var..???   bunu bilmem ama yolumu yeniden açması gerekenin, büyükşehir belediyesi olduğunu biliyorum.

 

………………………………………

 

On onbeş gün kadar önce tv de,  İzmir Belediyesi’nin metro inşaatı sırasındaki beceriksizliğinden dem vurarak;  “Ankara metrosunun yapımı sırasında mağdur edilmiş bir tek Ankaralı olmuş mu sorun bakalım”  diyordu bir sayın milletvekilimiz.

 

Fotoğraflarla cevap veriyorum:

 

Batıkent metrosunu Sincan’a bağlayacak metro inşaatı nedeniyle 5-6 yıldır, üç şeritli çift yönlü caddemiz kapalı.  Üstelik metro inşaatı tamamen durdurulduğu için, artık içinden şırıl şırıl dereler akmakta ve kargalara mesken olmuş durumda kapalı alan.

 

SDC12048 

 

SDC12050 

 

 SDC12052 

 

SDC12054 

 

 SDC12059 

 

 SDC12061 

 

9 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Sen yazmasan Ankara olduğunu asla tahmin edemezdim.O ne öyle ya...TV başında car car ötenler görsün ama nerde.

Gülen Tezer dedi ki...

Canım Çınar'ım; fotoğraflar Ankara'dan ayrılma kararımda ne kadar haklı olduğumu bir kez daha anlatıyor bana. Hiç özlemedim, sevdiklerim, arkadaşlarım, kardeşim,canım annem orada olmasa ben hiç kök salmamışım Ankara'ya :(
Melih Gökçek'ten kurtulmalısınız bir an önce.
Bekliyorum hala..

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bende Gülen'e katılıyorum Çınar'cım
Gökçek'ten kurtulun diyeceğim ama zor be gülüm ne sizin nede bizim ne de bu halkın!!!

sünter dedi ki...

Fotograflara bakinca agzim iki karis acik kaldi...
Inanamadim. Yani yayalar icin özel bir gecis yolu yapilmamis mi?
Ankara gibi büyük bir sehrin orta yerinde devasa bir insaat yapiliyor ve o bölgede yasayan insanlar bu denli magdur ediliyor gercekten inanamadim...Yaslisi var,engellisi var arabasi olmayan var..

Burada sehir icinde bir insaat yapilacaksa eger, önce yayalar icin tunele benzer, üstü tenteyle kapatilmis, icerden kalaslarla desteklenmis, tabanida tahtalardan olusan özel bir gecis yolu yapiyorlar ki hem civardaki esnaf hemde yayalar magdur olmasin.Sen insaatin ortasindan bile gecsen hic bir sey görmezsin her yeri kapatilmis olur. Zaten kanunen buna mecburlar! Yoksa buranin halki kiyameti koparir kimse sessiz sedasiz sineye cekmez böylesine magduriyeti.Vatandaslik hakkini söke söke alirlar.
Bu insaatin sorumlulari hic yurtdisina gidip görmediler mi acaba? Yada belediyedeki yetkililerin bu insaattan haberleri yok mu?
Ne bicim bir belediyecilik anlayisi.
Cözümü bu kadar kolay bir seyi ya akil edemiyorlar, yada halki umursamiyorlar!
Türk insani olmadik konularda kiyametleri koparirken (futbol gibi mesela) asil kendilerini birebir ilgilendiren konularda neden susarlar hic aklim almiyor.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Gerçekten ne güzel! İnsanlar nerede nasıl para harcayacağını bilemezken, ne güzel gelişmeler bunlar sevgili Çınar. Biraz sabırlı olsak, bakın ülkemiz nasıl gelişiyor, müteahitlerimiz nasıl çalışıyor?!

Bu ara da yılın ilk günlerinde blogumda bir ödülünüz var, isterseniz alabilirsiniz. Sevgilerimle..

cemo dedi ki...

(akpli olmayanları)Bizi adam yerine koymadıkları için milletvekilinin dediği doğru nasıl olsa kendi partidaşlarının hepsinin altı kuru keyfi yerinde...

Esin Bozdemir dedi ki...

Sevgili Çınar...blog ödüllerimiz çakışmış sanırım jivago ile:)demek ki bu yıl şanslı yılınızdasınız:)

çok önemli ayrıntıları içeren birbirinden ilginç fotoğraflar bunlar!belediye'nin durumunu nasılda iyi anlatmış!yetkilierin inşaattan haberleri yok sanırım!

Balkahveden sevgiyle dedi ki...

...!
Anladınız siz onu,
sevgiyle

mehtap dedi ki...

Sevgili Çınar,
benim evimde orada.O kapalı yolun önündeki sitede oturuyorduk.Hala geliyoruz.Annemler o sitede.Birde komşularımıza,kiracımıza zaman zaman uğramaya çalışırız.O yol gerçekten bizim içinde önemliydi.Her gün işe giderken gereksiz yere yolu uzatmak ve tek şeritli yolu mecburen çift şeritli kullanmak zorunda kalıp,sıkıntılar yaşadık.Bir ara uzun bir süre durduğunda metro inşaatı, o çilekeşlik halen devam etti.sanıyorum mahkeme kararı ile durdurulmuştu ve mahkeme süreci bir 2 yıl sürmüştü galiba.Allah yardımcınız olsun.Aslında batıkenti seviyorum ben.çocukluğum(yıllarım) orada geçti.resimlere bakınca anılarım da canlandı.sanki uzak bir yerde kalmış gibi..halbuki yarın oraya anneme gideceğim.sevgiler.