23 Temmuz 2010 Cuma

G E C E N İ N S E S İ



Sıcaktan olmalı uyku tutmadı. Bir sağa dön bir sola dön ı ıh uyuyamıyorum. Yastık diken oldu batıyor.


Kalktım balkona çıktım


Sokak lambalarının sarı soluk ışıkları, uykuya dalmış hayalet gibi görünen yüksek binalarda tek tük ışıklı, kimbilir hangi nedenle uykusuz pencereler, nedendir bilmem pek farklı göründü gözüme bu gece.


Ay, kocaman ve parlak ama kafasını yana eğmiş asık suratlı bir adam gibi kızgın kızgın bakıyor bu gece tepeden


Hafif bir esinti başlamış, gün boyu sıcaktan mayışmış cansız yapraklar nazlı nazlı kıpırdanıyor dallarında


Çimleri sulayan fıskiyelerin ve onlar döndükçe etrafa saçılan suyun sesi bozuyor gecenin sessizliğini, bir de, gece bekçisinin aralıklarla çaldığı düdük. ( benim gibi yaşı birazcıkk ilerlemiş olanlar bilirler:) çocukluğumuzda gece bekçileri vardı, gece sokak sokak gezerlerdi düdük çalarak, hırsızı caydırma amaçlı. İşte o bekçilerden bizim sitemizde hala var. Ve hırsızlık olayı da var çokça)


Gözlerimi yumdum, kendimi sessiz sakin huzurlu geceye bıraktım bir süre (!) uzak yakın her yönden gelen uğultuları, araba seslerini dinlerken, sessiz olmadığını farkederek en sessiz anın bile…


Bir uçak sesi yardı geceyi. Benim için şu anda çelik kanatlı koca bir kuştan ibaret olan, yalnızca sesi bir süre kulaklarımı tırmalayıp geçen o uçak, içindekiler, onları yolcu eden ya da karşılayacak olanlar için kimbilir ne anlamlar ifade ediyor; İki sevgili kavuşacaktır mesela, anne evladına, belki birisi için son çare bu yolculuktur ya da biri hayallerine doğru uçmakta şu anda.


Bir bebek ağlaması sesi geldi yan apartmandan feryat figan. Belli ki bir rahatsızlığı var. Sonra uykusu bölünen anne ve babanın yüksek sesli homurtuları, ciyak ciyak miyavlayarak birbirine giren iki kedinin sesine karıştı.


Birçoğumuz rahat yataklarımızda uyurken birileri için iyi ya da kötü hayat gece de devam ediyor…

10 yorum:

NzlGl dedi ki...

Acımı paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
İyi günler dileğiyle , sevgiler

nazlı

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Çınarcığım, ben de yukarıdan her uçak geçtiğinde aynı şeyleri düşünürüm.Kimler nerelere gidiyor,kimler kavuşup ayrılıyor ve birbirinden farklı hikayelerin uçmak üzere bir yerde toplanması...Hep merak etmişimdir.

Çınarcığım bu sıcaklarda gerçekten uyumak mümkün olmuyor.

Sevgilerle !

gülsen VAROL dedi ki...

Ben kendimle konuşurum böyle gecelerde sevgili çınar.. Öyle
içimden değil hemde!! sesli olarak.. Ve kendimi dinlerim.. Diğer tüm sesler 3. kişiye aittir..
Ben ve kendim.. söyleşir dururuz.. Birisi ağlar bazen, hangisidir ayırt edemem!..

ayci dedi ki...

dün gecew bende uyuyamadım. cok sıcaktı, belkide ondan. emin degilim.

sonra bende balkona cıktım, camasırlar vardı, onları icerı aldım.

ve cır cırlar ötüyorlardı.
yan komsum esiyle sohbet ediyordu, kimseyi rahatsız etmemek icin sessizce yapıyordu. bana, kelimeleri duyamasam bile, sohbet huzur verdi.

sonra havayı icime cektim ve mutluydum. sonra iceri girdim camasırları icerı koy-dum yağmur basladı. hava serinledi - oh dedim uyudum.

Zeugma dedi ki...

İki gece önce o Ay bana da tıpkı asık suratlı bir adam gibi göründü, şaşırdım şimdi :)
Sıcaklar çok feci, hiçbir şeyin tadı yok gibi.. İnsan uyuyamayınca kurgular, senaryolar, hayaller üretiyor mecburen :)
Geçecek, az kaldı..
Sonra sizin sitenin o karlarla kaplı görüntüsü de geri gelecek..
(Hani yazın sıcakladığımızda bakarız demiştim)..
Ben şimdi bakmaya gidiyorum..
Sevgiler...

Çınar dedi ki...

NzlGl; hoşgeldin

Anneciğinin mekanı cennet olsun. Allah sabırlar versin

Sevgiler

Çınar dedi ki...

ÇOBAN YILDIZI'm; unutuyoruz kendi yaşam kavgamız içinde, başka insanların ne dramlar ne mucizeler yaşamakta olabileceğini bizim için çok ta anlam ifade etmeyen bir zaman diliminde. Bazen de çok uzaklardan gelen bir uçak gürültüsü bize neler neler düşündürüyor başka hayatlarla ilgili.

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Canım Gülsen Hocam; sohbetin en koyusudur insanın kendisiyle sohbeti bazen de en acımasız dinleyicidir insana kendisi. Affetmez bizi dinleyicimiz olan biz, tüm gerçekleri olduğu gibi çarpar yüzümüze.

Kendinizle sohbetinizde bazen birinizin ağlıyor olması içimi burktu. 'Onu' teselli gücüne sahip olmak isterdim diğer sizle birlikte...

Sevgi ve saygılar

Çınar dedi ki...

ayci'm; ahh severim ben senii cici gelin Ayci ev hanımı olmuş çamaşır yıkamış asmış hatta üşenmemiş toplamış gecenin bir yarısında aman da aman. Bu arada evine ne ara ulaştın bloguna her uğradığımda başka bir şehirdeydin:))

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Zeugma'm; hayret gerçekten, hatırlıyor musun daha önce de böyle birşey olmuştu. Bizim bazı şeyleri algılama biçimimiz çok benzeşiyor sanırım:))

Hatırladım kışın sitedeki kar manzaralarına yorumunu. O yazımdaki fotoğraflar silinmiş sanırım. Dur ben de bir bakayım:)

Sevgiler