27 Haziran 2010 Pazar

YAĞMUR



Yine gök karardı. Uzaklardan gök gürültüsü sesleri gelmeye başladı ve nihayet şimşekler eşliğinde yağmur yağmaya başladı. Gök delinmişçesine…

“Sıktı artık” diye oflayıp pufladım. O yağdı ben söylendim durdum kendi kendime…

Yağmur sonrası, ıslak toprak kokusunu çektim içime derin derin. Islak toprak kokusuna karışık, hangi bitkiden geldiğinin ayrımına varamadığım, kekremsi, buruk beni mest eden o ot kokusunu…

Önce ciğerlerimde dolaştırdım… ve beynimin her hücresinde… İçime hayatı aldım bir nefeste… Mis gibi.

Yavaş yavaş verdim nefesimi… Beraberinde içimde biriken tüm olumsuzlukları.

Attım kendimi dışarı. Yürüyüş yolunun ortasındaki alanda otlar, dikenler yeniden canlanmışlar. Çiçekler açmışlar hatta yeniden.. Sarı sarı minicik çiçekler… “Yağmur” dedim, kendi kendime. “Hayat vermiş sararan otlara da yeniden”

Yeniden hayat bulmak ne güzel…

Karar verdim kızmayacağım;

Mert; okuluna devam etmeye karar vermiş, kaybettiği zamanı kazanmak, iki dersini vermek için yaz okuluna kaydolmuş ve pazartesi ilk derse başlayacakken, hafta sonu, İstanbul rock kenserine kombine davetiye geldiği için koşa koşa İstanbul’a gitti diye kızmayacağım.

Geçen sene konser vermek için Ukrayna’ya gitmiş, yaz okuluna devam edememişti. Ya şimdi de, müzik hayatı derslerine engel olursa..? diye de, endişelenmeyeceğim (?)…


Taşan barajlar oluşan seller nedeniyle canlar yanmadan, yağan yağmurun keyfini çıkarabilmek güzel…

Ama güzel de olsan, yağma artık yağmur...

20 yorum:

Sittirella dedi ki...

Ablam,
tüm kalbimle dilerim ki; oğullarının her ikisi de hayatlarına en mükemmel şekilde yön verebilecekleri, en mutlu olacakları biçimde yaşasınlar.
Dertlensen, tasalansan ne olacak?
Ne değişecek?
Babaannemin dediği gibi; ' olacak ile ölecek' in önüne geçemezsin.
Yağmurun tadını çıkar sen en iyisi :)
Sevgilerimle.

Işıl dedi ki...

guzeldır yagmur...çok guzel

ayferbilici dedi ki...

Yağmur bu yaz İstanbul'u ilk vurduğunda işe giderken beni de fena vurmuştu..izin isteyip, ayakkabı almak zorunda kalmıştım en yakın dükkandan:) Önce yağmura sonra kendime kızmıştım ben. Sonra kendime kızmaktan da vazgeçmiştim. Biliyorum sen de seviyorsun yağmuru. O yüzden kızgınlığın geçiciydi.
Oğlunu sevdiğin için eğitimini tamamlamasını istiyorsun. Ama o ilk dersini gönlünün tutkusu için ekti! Bence biraz da kendine güvendiği için böyle yaptı. Bence..verecek o dersleri. Ama yine de hayırlısı olsun diyeceğim sana..kızmazsan:)

aysema dedi ki...

Samsun gezime gidiş ve dönüşümde kovadan boşanırcasına yağan, şimşekler ve gök gürültüleri içinde otobüsün camlarını tekmeleyen yağmuru izledim camdan, ama hiç ıslanmadım. Bol bol fotoğrafını çektim camdan süzülen yağmurun.

Çocuklarla ilgili endişelerimiz var, ancak onların da kendilerine göre hayalleri, istekleri var. Bugün yayınladığım "Akvaryum" isimli yazı tam da bu konuda. Bir bak istersen.
Sevgilerimle...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Tam bir haftadır bizdeydi, hemde nasıldı bir bilsen, zor kovaladık demek oralara geldi. Zarar vermediği müddetçe severim ama zamanında olsa iyi olur Çınar'cım.

Çınar dedi ki...

Sittirella'm; teşekkürler güzel dileklerin için canım, amin.

Herşeyin hayırlısı olsun. Umarım herkes için en güzeli olur.

Sevgiler

Çınar dedi ki...

n. ışıl karagöz, hoşgeldiniz

Evet güzeldir yağmur. Yeter ki, sel taşkın olmasın ve bunun sonucunda acılar yaşanmasın.

Sevgiler

Çınar dedi ki...

LODOSCU'm; İstanbul'u fena vurdu yağmur. Belediyelerin yeterince tedbirli olmadıkları ve altyapı yetersizliğininin payını da unutmamak gerek.

Çok severim yağmuru. Yağmur yağarken, hava soğuk değilse elime çayımı sigaramı alıp balkonda keyif yapmak vazgeçilmezlerimden.

Geleceği için endişelenmesem, müzik tutkusuna destek te vereceğim. Ki içimden, yapmak istediği şeyin peşinden böylesine azimle ve inatla gidiyor olmasını taktir ediyorum. Her ne kadar açıkça söylemesem bile (cesaret bulup okulundan soğumasın diye.:))


Hiç kızar mıyım canım benim elbette herşeyin hayırlısı...

Teşekkürler sevgiler

Çınar dedi ki...

aysema'm; bir karadeniz gezimizden dönerken Samsun'da biz de aynen anlattığın gibi (arabayı tekmeleyen:)) bir yağmura yakalanmıştık. Hayatımda hiç o şiddette bir yağmura rastlamadım.

Hemen bakıyorum canım

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Nur'cum; biliyorum canım İstanbul yağmurdan çok çekti bu sene.

Yağmuru severim falan ama yeter artık yaz gelsin:)

Sevgiler

bilge dedi ki...

Sevgili Çınar burasıda çok yağmurlu ve pusluydu kendimi köyedeki evime attım dediğin gibi tabiat yıkanmıştı yeniden tazelenmişti..çocuklarımız işte orda kalakalıyorum benim oğlum genetik mühendisliği veya tıp okuyacağım derken lise 2.ci sınıfta birden güzel sanatlara yöneldi şimdi 2. üniversteyi bitirecek inşallah dediğini yaptı..

dilerim çocuklarımız güzel günler görürler ve severek yaparlar işlerini..

Çınar dedi ki...

bilge'm; Bugün yine yağmur vardı burda da. Hep böyle gidecek gibi bu sene.

Mert'te daha sınava girmeden fizik mühendisi olmaya karar vermiş ve hacettepe üniversitesine gidip bölümü gezmişti. Sonra istediği oldu ama bir takım şeyler bölümden soğumasına neden oldu. Ayrılma kararı almıştı, sonradan bunca yıla kıyamadı devam etmeye karar verdi. O da bitirdikten sonra güzel sanatlar okumayı düşünüyor. Bakalım zaman ne gösterecek. Haklarında hayırlısı olsun demekten başka elimizden birşey gelmez.

Sevgiler

Zeugma dedi ki...

Sevgili Çınarcığım,Mert'in okula devam kararına çok sevindim... Kutluyorum onu bu kararından dolayı :)
Her şeyden önce onca yıla yazık değil mi? Diplomadan sonra okusun işte Güzel Sanatları, ne güzel !

Son 11 yılın en soğuk geçen Haziranındaymışız. Serinlik güzel ama her şey kararınca olsun değil mi? Ne az yağıp barajlar kurusun ne tersi olup taşsın...
Ama güzeldir yağmur, romantizmin simgesidir her şeyden önce ;)
Sevgilerimle...

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Pazar günü yağmurun toprak kokusu ile yürüyüş yaparken birden gürültülü şimsekler çakmaya başladı. (Eskişehir yolu 26.km.) Yaz yağmuru olmasına rağmen uzun yağması günümüzü daha keyifli kıldı. Mert'in okul konusunu, yağan yagmur suları gibi seller sular gibi çözeceğinden şüphem yoktur.

Sevgilerimle..

Çınar dedi ki...

Zeugma'm; canım benim Mert'in okuluna devam kararını özellikle yazdım çünkü okulu bırakmaya karar verdiği o dönemde çok üzgündüm ve duygularımı anlatan bir yazı yazmıştım. Mert'te yazıma yorum olarak uzun bir açıklama yazmıştı duygularını, kararındaki haklı gerekçelerini açıklayan, biraz da bana kırılarak. O dönemde yorumlarınızla bana çok destek olmuştunuz hepiniz. Hatta Aslan arkadaşım bir şiir yazmıştı mert'e ithafen. Sorumlu hissettim kendimi siz dostlarıma karşı ve açıklama yapma gereği duydum, Mert'in bizi mutlu eden bu kararını.
Hepinizi iyi ki tanıdım iyi ki varsınız ve ben sizleri gerçekten çok seviyorum.

İyi geceler canım

Çınar dedi ki...

JİVAGO; her ne kadar şikayet etsekte çok yağdı diye, görülüyor ki genelde yağmuru, yağmurda yıkanan temizlenen yeniden can bulan doğayı ve o mis gibi toprak kokusunu seviyoruz.

Mert'le ilgili güzel sözlerinize ve bu konuda daha önceki yazıma da yaptığınız yorumlarınızla verdiğiniz desteğe çok teşekkürler.

İyi geceler

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

ÇINARCIĞIM, MERT'İN OKULA DEVAM KARARINA O KADAR ÇOK SEVİNDİM Kİ. SU YOLUNU BULUYOR MUTLAKA.ŞİMDİ İÇİN NASIL FERAHLAMIŞTIR.SENİ OKURKEN HEP ANNEM VE ZAMANINDA ALMIŞ OLDUĞUM ZAMANSIZ KARARDAN DOLAYI DA NE KADAR ÜZÜNTÜ VERMİŞLİĞİM HATIRIMA GELMİŞ, TEKRAR ÜZÜLMÜŞTÜM. AMA ŞİMDİ BU HABERE İNAN ÇOK MUTLU OLDUM.
SEVGİYLE KUCAKLIYORUM SENİ.

mutfakcini dedi ki...

Ferahlatır,rahatlatır yağmur..Sonrasındaki toprak kokusu,pırıl pırıl gökyüzü..Mert için de pırıl pırıl bir gelecek olsun..Sevgilerimle..

Çınar dedi ki...

ÇOBAN YILDIZI'm; canım benim biliyorum sevindiğini. Ve senin de daha önceki yazıma yorumunu çok iyi hatırlıyorum. Annenin ne kadar üzüldüğünü kararınla ilgili. Haklısın su yolunu buluyor.

Çok iyisiniz hepiniz de ve ben sizleri çok seviyorum.

Benden çok uzaklarda hiç görmediğim ama beni anladığını bildiğim insanlar dostlar olması harikulade bir duygu.

Sevgiler canım

Çınar dedi ki...

EBRULİ'm; evet canım kızar söyleniriz yağıyor diye ama rahatlatır yıkar doğayı yağmur.

Ne güzel bir dilek bu canım benimm çok teşekkürler .

Sevgiler