21 Mayıs 2010 Cuma

Kafam Karıştı

 

 image

 

 

 

Şurda oturayım hanım hanımcık suya sabuna dokunmayan yazılar yazayım kendi çapımda , girmeyeyim siyasi konulara diyorum.  Diyorum da sağım solum, önüm arkam siyaset ve benim kafam çok karıştı.

 

 

Oturttular bizi koltuklarımıza yine çıktılar sahneye oynuyorlar bakalım…

 

 

Oyuncular:  Aynı…

 

 

Yazan:  Belli değil. Dış kaynaklı bir oyun olabilir. Belki de, çok içimizden biri. Ya da dış kaynaklı, içerden destekli ama akp değil gibi.  Neden olsun ki?   Bindikleri dalı keserler mi?  Ne güzel götürüyorlardı işi.  Kılıçdaroğlu işlerine gelir mi..?   Yıllardır chp de değişim bekleyen, bir türlü gerçekleşemediği için partisinden uzaklaşmış küskünler var. Bu değişim herkes için yeni bir umut.  Birçoğu geri dönecek partisine.  Bunu akp de biliyor, bu durum onların işine gelir mi?  Ben sanmıyorum, evinde oturan kendi halinde bir  kadın olarak, hiç te mantıklı gelmiyor  bana. Üstelik sanki, yalnızca Baykal’ı bitirmek için değil de, akp yi de bitirmek için oynanan bir oyun bu…  ( sadece benim fikrim )

 

 

 

Konu:  Kaset.  Kaset komplo, evet ama birşey var belli ki...  İyi de yaşamayan kaç kişi vardır ki  ‘oralarda’  benzeri durumları?  Baykal gereğini yaptı ve istifa etti.  Dönmeyi ummuş muydu?  Kimbilir?  Bence evet.  Bu başka yüzü olayın…

 

 

 

Kılıçdaroğlu bir gün önce aday değilim demişti. Peki ne oldu ki, ertesi gün, hemen ertesi gün, partinin  Baykal’a en sadık üyelerini de arkasına alıp adayım dedi ve nasıl oldu da yılların kemikleşmiş kadrosu bu kadar kısa zamanda  ikna olup Kılıçdaroğlu dedi? Peki kötü mü oldu?  Hayır, bence çok iyi oldu.

 

 

 

Kılıçdaroğlu daha parti başkanlığına bile seçilmemişken, hem kendi söylemlerinde ve hem de daha düne kadar muhalif bir sesi ekrana taşımayan birçok kanalda aynı anda  saatlerce Kılıçdaroğlu  ile ilgili programlar yapılmaya başlandı. Sanki lider olmuş yarın seçim var ve seçimden birinci parti olarak çıkacağı kesin gözüyle bakılan bir parti başkanı gibi.  Bu jet hızındaki değişikliğin anlamını çözemiyorum.  Bu gelişmelerden şikayetçi miyim?  Hayır…

 

 

 

Ama sanki biri sahnenin arkasına geçti aldı eline ipleri, oynatıyor ve biz de oturmuşuz rahat koltuklarımıza izliyoruz merakla…

 

 

 

Dedim ya kafam çok karışık.

19 yorum:

sufi dedi ki...

Çınarcım neredeyse 4-5 gündür benim de kafam karışık.Tuşlara basıp kelimeleri birleştiresim yok.Oturuyorum klavyenin başına Aşktan mı, sevdadan mı, mitoloji, masal mı? hiç tuşlara basmıyor aşkla parmaklarım.Bloke mi olduk ne ben de bilmiyorum.Tontini.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

CHP içinde lider ve yönetim zaaflarının öngörüldüğü bir dönemde ve kurultay öncesi ortaya çıkan kaset, insana ister istemez komplo
teorilerini çağrıştırıyor Çınar hanım. Umarım kokusu yakında ortaya çıkar, bekleyip göreceğiz.
Sevgilerimle..

Asortik Krep dedi ki...

Ya bu ülkede sağduyu birileri hala var ya da amerikada birileri sağduyu düğmesine dokundu diye düşünüyorum.Diğer bir düşüncemde bu işin Tayyiple olmayacağını birileri gördü,fikrine katılıyorum.Birileri Tayyip'in ipini çekiyor.

Sittirella dedi ki...

Çınar Ablacım,
Yurt dışında yaşıyorum ve olan bitene uzaktan çok daha objektif bakma şansına sahibim.
Son günlerde yaşananlar buradan sanki AKP'nin 'Ava giderken avlanması' imiş gibi geliyor.
Benim teorim şu ; CHP'nin içinden birileri AKP ile iş birliği yapıp sırf kurultay öncesi suları bulandırmak adına Baykal'a bu tuzağı hazırladılar.
Kaset patlamasına patladı, Baykal istifa etti. Ama bugüne dek Kılıçdaroğlu'nun isminin parlamasına müsade etmeyen dinazor CHP yönetimi, özellikle Önder SAV, bir anda Kılıçdaroğlu'na duyulan sempati ve desteğin ciddiyetini görünce desteklememekten korktu ve işler tam anlamıyla değişti.
Ne AKP'nin ne de CHP içindeki muhalefetin hesaplarında Kılıçdaroğlu yoktu.
Ama şimdi var.
Kasetin gerçek olup olmaması şu anda önemini yitirmiş durumda çünkü, ne Baykal ne de Baytok yalanlaYAmadığı için, ortada karışık birşeylerin olduğu gün gibi aşikar artık.
Sadece 'komplo' demekle yetindiler. Hiç kimse çıkıp ; Yok böyle şey kardeşim! Kime iftira atıyorsunuz? Getirin uzmanları bakın kasede! Bu kaset kesinlikle sahte! diyemedi.
Haklı olan yıkar ortalığı...
Sana bana yapılsa susar mıyız?
Yapamadılar.
Neyse, bekleyip göreceğiz neler olup bitecek. Ama kesin olan şu ; CHP ye verilen destek bu seçimlerde Kılıçdaroğlu'nun başkan olması durumunda katlanacak. Küskün sol oy sandıklarına geri dönecek.
Üzgün müyüm? Kesinlikle hayır.
CHP yeni bir soluk almayı hakediyordu.
Denemeye değer bence.
Sevgilerimle.

Gülen Tezer dedi ki...

Sayın Çınar hanımefendi ve yorum yazan diğer arkadaşlar; çok teşekkürler. Kafam karışıktı, sayenizde iyice karıştı :)
Şaka şu tarafa, kaset hakkında bir yalanlama olmaması, sessiz kalınması kişilerin özel hayatı deyip bizi ilgilendirmez desek de sanırım ülkemizde fazladan ilgilenmemizi gerektiriyor.
Bence bu sonuç tahmin edilseydi bu kaset olayı bu biçimde patlamazdı -yani sanırım-
Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da belediye başkan adayı olarak gösterilmemesine üzüldüğümü hatırlıyorum da boşuna üzülmüşüm.
İyi şeylerin olacağını umuyorum.

Çınar dedi ki...

sufi'm; tepe sersemine çevirdiler milleti. Oturup sakin sakin kuştan kelebekten bahsedecek hal mi kaldı? Hergün yeni bir olay her gün yeni bir acı neye inanacağız neye üzüleceğiz bilemez olduk. Daha da çok şeyler yaşayacak gibi bu ülke. Hadi hayırlısı.

Sevgiler

Çınar dedi ki...

JİVAGO; biz de oturup Merih'le ne komlo teorileri üretiyoruz bir bilseniz ama burda yazamıyorum tabi onları. Göreceğiz bakalım.

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Asortik Krep'im; rüzgarı tersine çevirmeye çalışanlar var gibi yoksa bir günde herşey bu kadar değişir mi?

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Sittirella'm; kurultay öncesi CHP de suların bulanması AKP nin işine yaramaz diye düşünüyorum çünkü Baykal'ın muhalefet politikası onların çok işine geliyordu. CHP parçalanır diye düşünmüş olabilirler. Bu durumda haklısın yılların kemikleşmiş kadrosunun böyle bir günde Kılıçdaroğlu'nun yanında yer almasını onlar da hesaba katmamış olabilirler.

Kasedin kriminoglarca incelenmesi sonucunda yapılan açıklama ise ortalığı daha da karıştırdı.

Sonuçta bu durum CHP nin işine yarayacak gibi. Bakalım yarın neler olacak.

Sevgiler

Çınar dedi ki...

Ooo Gülen'cim; Fethiye'li olunca resmiyet girivermiş bakıyorum araya. 'Sayın Çınar hanımefendi' falan. Huu! ben Çınar, samimi yazabilirsin:))))

Valla kafası karışık olmayan kalmadı sanırım ülkede.

Bense; kaset olayının, tahminlerimizin dışında bir kaynaktan, gayet zamanında ve bilinçli ortaya çıkarıldığını ve sonucunun ne olacağının da çok iyi bilindiğini düşünüyorum.

Kılıçtaroğlu'nun Ankara'da belediye başkan adayı olmamasına ben de çok üzülmüştüm. Dediğin gibi her işte bir hayır varmış. Böylesi 'umarım' daha iyi olacak.

Hepinize sevgiler

Çınar dedi ki...

Sittirella'cım; bloguna yorum yazamıyorum bir sorun mu var acaba?

Sittirella dedi ki...

Neden Çınar Ablacım?
Kontrol ettim yorum ayarlarımı, bir sorun görünmüyor :( Kaldı ki daha önce kullanmıştın yorum sayfasını...
Bir daha dener misin ablacım?
Haber bekliyorum :)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Yine de suya sabuna dokunma Çınar'ım, bizim neyimize gerek. Biz seyirciyiz ama "iyi seyirci"
hani nasıl türk filmlerinde hemencecik senaryoyu kafamızda canlandırırız ya işte onun gibi birşey.
Ve onlar bize türk filmlerini aratmayacak senaryolarla geliyorlar açık ve bariz. Senin ve yorumcu arkadaşların dediği gibi perdenin arkasında neler oluyor bilemiyoruz da!!! ama perdenin önünde birileri baş aktörü fena harcamaya çalışıyor.

Nasıl bir yorum bu ben bile anlamadım ama sanırım sen anlarsın canım.

Çınar dedi ki...

Sittirella; tatlım yine denedim. Yorum gönderi tıklıyorum ama girmiyor.:(

Çınar dedi ki...

Nur'cum; Suya sabuna dokunmayayım diyorum ama bazen sabrım taşıyor. Bütün bir milletin bu kadar da saf yerine konmasına dayanamıyorum.

Seni çok iyi anladım canım merak etme.

Sevgiler

Sittirella dedi ki...

Ablacım, izleyicilerimin arasında fotoğraf ve profil bilgisi olmayan da tek sensin :(
Ayarları anonim yorumlara bile açtım ama neden yorum yapamıyorsun hala anlayamadım :(
Çok üzgünüm ablacım. Belki sen profilini kontrole etmelisin. Sorun senin profilindeyse eğer. Google hesabındaki profilini de güncellemen gerekiyordur belki? Bilemiyorum :( Mantıklı-mantıksız çözümler üretmeye çalışıyorum aklımca sadece.

Çınar dedi ki...

Sittirella; tamam tatlım düzeldi yorum bırakabildim

Sevgiler

Banuca dedi ki...

Ne güzel yazmışsın, ne güzel yorumlar. Ülkemin kadınları uyumuyor ya, bu bana yeter, ne varsa kadınlar da var, yarının büyüklerini yetiştiren sizlersiniz.
Ülkemi satılmaktan kurtaracak, ayaklar altına alınmış onurunu kurtaracak, saygınlığını geri kazandıracak, hazineyi soyup refah içinde yaşamayı seçmeyip halkın refahı için çalışacak herkeze oyum açık. Birileri bu gidişata "dur" demeli....
Bu arada, "Acemi hobi"ciğime yazdığın yorumdan yola çıkıp geldim, bizden de sana sevgiler, dostlarımıza kapımız daima açık:))

Çınar dedi ki...

banuca; hoşgeldin canım. Güzel yorumuna teşekkürler.

Ahh, ne güzel bir evin var bayıldım. Mutluluk ve sağlıkla yaşa içinde.

Sevgiler, Anneciğine hürmetler