17 Mart 2010 Çarşamba

Özür Teşekkür Ve Bir günün özeti

 

Sağlık kontrollerimin sonucu gayet iyi. (tüm sağlık sorunu yaşayanlara Allah şifalar versin)  Arkadaşlarım beni merak etmişler çok özür diliyorum. Bilgisayarın monitörü bozulduğu için yazamadım. Yenisini alır almaz da hemen oturdum başına, ne kadar alışmışım ben bu blog dünyasına, dostluğunuza, kendimi çok sorumlu hissettim sizlere karşı. Tekrar özür dilerim endişelendirmişim haber veremediğim için arkadaşlarımı. Çok ama çok teşekkür ederim hepinize ilginiz, dostluğunuz için.

 

 

Bu sabah, beyaz sarı mor çiçek açmış ağaçların üzerine yağan karla açtım gözlerimi. Oysa kış boyunca ne çok beklemiştim de, nerdeyse kış bitmeye yakın yağmıştı buralara kar. Şimdi bahar geldi çiçekler açtı kuşlar cıvıl cıvıl, içimizde yeni canlanan doğayla birlikte bir kıpırtı bir heyecan aman da, lay lay lom derkenn, o da ne?  kış bastırdı yeniden hem de bahar dallarının üstüne. İnsanlar mı, doğa mı daha şaşkın bilemedim.

 

 

Birgün önce 1 tl ye bindiğim minibüse bugün yeniden 2 tl vererek bindim. Birgün önce yolcuların boğazını sıkacakmış gibi para alan şoför bugün sırıtarak topladı paraları.  Hergün aynı yolu gidip gelen yolcularsa şaşkın ” bugün ücret ne kadar”  diye soruyorlar.  Konu yine mahkemelikmiş hadi hayırlısı…

 

 

“Başkent'te oturanlar toplu taşıma araçlarıyla 6 yıl önceki fiyatlarla seyahat edecek. Tüketici Dernekleri Federasyonu'nun açtığı dava sonucunda Ankara İdare Mahkemesi toplu taşıma ücretlerinin 6 yıl önceki tarifeye çekilmesine karar verdi.

Mahkeme kararına göre yeni tarifede otobüs ve metroda kullanılan 1,85 TL'lik tam bilet fiyatı 90 kuruş, 1,50 TL olan öğrenci bileti de 60 kuruşa indirildi. Minibüslerde de kısa mesafe 1,85 TL'den 90 kuruşa, uzun mesafe 2,20 TL'den 1 TL'ye indirildi. Yüzde 50'nin üzerinde bir indirime gidilen yeni tarife 8 Mart Pazartesi gününden itibaren uygulanacak. “

 

 

Bu arada; minibüste siyasi içerikli koyu bir sohbet vardı. İnsanlar hiç çekinmeden yüksek sesle hem fikirlerini tartışıyorlardı hem de, öyle dolmuş öyle sinirliydiler ki, ilgili yerlerin bol bol kulaklarını çınlatıyorlardı.

12 yorum:

Zeugma dedi ki...

Çok sevindim sonuçların ''gayet iyi''çıkmasına..
İnan aklım hep sendeydi Çınarcım..
Bir de görünmedimn diye endişelendim gerçekten :)
Çok rahatladım..
Boşver gerisini..Ankara'ya kar da yağsa minübüsler x5 para alsa da sağlıktan önemli bir şey yok değil mi?
Sevgiler bırakıyorum sana..

aysema dedi ki...

Sevgili Çınar,

İyi haberlerine çok sevindim, geçmiş olsun. Tüm hastalar sağlık bulsun...

Ankara gözbebeğimiz, hiç de hak ettiği gibi yönetilmiyor. Başkente yakışmayacak o kadar çok şey var ki...

Yüksek sesle eleştiriler her yerde var. Milletin canına tak dedi artık.

Sabah erken saatlerde burada da çiçek açmış ağaçların üstüne dolu yağdı, sonra güneş açtı. Doğanın dengesini mi bozduk, mart martlığını mı yapıyor bilemedim.

Sevgilerimle...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çınar'ım,
canım benim, sonuçları biliyordum ama senden duyduğuma çok sevindim.
Günler ve saatler o kadar hızla gidiyor ki yetişemiyorum. Kontrollere gün vermişlerdi hani ya ne zaman geldi ne zaman bitti anlayamadım. İnşallah benimde kolaylıkla geçer.
Kar yağmasına inanamadım, şimdide marmarada buzlanma varmış.
Şaşırmış mevsimler,şaşırmış insanlar, şaşırmış yönetimler.
Dolu dolu yaşıyorum işte canımcım.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

şifalar diliyorum..
geçmişler olsun.
ne güzel böyle bahar gibi gelen haberlerin......

NALAN dedi ki...

çok geçmiş olsun...
iyi olduğuna çok sevindm sonuçlarınızın sağlıcakla sevgiyle kalın..

NiLaY dedi ki...

Ben de cok sevindim Cinar sonuclarina, hep guzel ve saglikli gunlere uyanman dilegiyle :)) sevgiler..

ramazan dedi ki...

Çınar Hanım hoş geldiniz.Güzel sonuçlarla gelmeniz bizi mutlu etti.Tekrar geçmiş olsun.Saygılar tüm aileye.

Asuman Yelen dedi ki...

Çınar' cım, çok mutlu oldum sağlık konusunda gelen iyi haberlerine. Merak ettiğim bu olduğu için sadece bu kadar yazıyorum. Diğer konuları tam okuyamadım evden çıkmam gerek. Çok geçmiş olsun.
Sevgilerimle...

mavi dedi ki...

Güzel bir haber bu. Geçmiş olsun tekrar. Sağlık olmayınca gerçektende diğer yorum yazan arkadaşlar gibi otobüs biler fiyatlarının tutarı hiç önemli olmuyor. Aysema hocam demiş ya, Ankara gözbebeğimiz,hiçde hakettiği gibi yönetilmiyor. sadece orası mı? Ne yazık ki başta bulunan hükümetle hep ayrı düştüğü için İnci gibi şehrim İzmir'imin her yerini karatmak için neler yapıyorlar. İstiyorlarki insanlar yılsınlar hizmet için baştaki hükümetin adamını seçsinler.

Bugday Tanesi dedi ki...

Bir ohhhh çekmişsindir sağlık haberlerini aldığında...Ben de öyle yaptım.Sağlıklı bir şekilde yola ve yazılara devam.Özledik seni :)

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Çınarcığım, kocaman bir ohhhhhhhhh çektim. Nasıl sevindim bir bilsen. Sen de ne kadar rahatlamış olmalısın.Sağlık en büyük zenginlik insanoğlu için. Bundan sonrası için de sağlıklı ve huzurlu güzel günler dilerim canım benim.

Yazım için yaptığın yorum da haklısın Çınarcığım.BAk oralara kar yağmış. Bahar gelmedikçe, güneş yüzünü bize göstermedikçe daha çok offff çekeceğiz biz :)))
Sevgiyle kucaklıyorum seni.

Çınar dedi ki...

aysema

Zeugma

YAŞAMIN KIYISINDA

birdutmasali

NALAN

NiLaY

ramazan

Asuman Yelen

Mavi Balon

Bugday Tanesi

ÇOBAN YILDIZI,

"Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" demiş Kanuni Sultan
Süleyman. Gerçekten de hayatta sağlıktan daha önemli birşey yok.


İlginize dostluğunuza, çok çok teşekkürler arkadaşlar. İyi ki sizleri tanıdım iyi ki varsınız.

Hepinize kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum...